Mijn naam is Angélique Kooij-Wiegers. Ik ben in 2004 afgestudeerd. Mijn interesse voor verloskunde werd gewekt toen ik als meisje van 5 een zusje erbij kreeg en het ontzettend interessant vond wat ‘die mevrouw’ toch iedere keer controleerde bij mijn moeder tijdens het kraambed. Ik heb toen gezegd: “dat wat die mevrouw doet ik later ook ga worden”.  Nooit heb ik twijfel of spijt gehad in mijn beroepskeuze.

Na het eerste jaar te zijn afgestudeerd en o.a. in Eindhoven, Numansdorp, Uithoorn en Lelystad te hebben gewerkt kreeg ik de kans een praktijk te starten in Almere. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en in de afgelopen 13 jaar heb ik oa samen met Mieke en sinds 2014 met Samantha de praktijk kunnen maken tot een intieme, persoonlijke en gezellige ‘dorps’praktijk. In de afgelopen 15 jaar heb ik zeer veel mooie en bijzondere momenten met clienten mogen mee maken maar ook veel mooie gesprekken mogen voeren. Het mooiste aan mijn beroep vind ik de intense momenten waar je getuige van bent maar ook de ondersteuning die je (aanstaande) ouders kan bieden. Ik zou me geen mooier beroep kunnen wensen en hoop dit nog vele jaren te mogen doen.

Mijn naam is Mieke Spruijt-van den Brink. In 2006 ben ik aan de slag gegaan als verloskundige, ik vond dat fantastisch! De variatie van consulten op het spreekuur, de verrassing van de diensten (wie zou er nu gaan bevallen?) en de kraamvisites waarbij ik het eindresultaat (mooie baby’tjes!) kan bewonderen, ik vind het allemaal prachtig. Ik werk nu minstens met zoveel plezier als toen! Ik ben begonnen als zelfstandig waarneemster, zeg maar: freelancer, in Amersfoort, Scherpenzeel, Oegstgeest, Grootegast, Roden en Hoogezand en Almere. Het werken in Almere, Het Geboorte-atelier, was toch wel het leukst! In 2008 ben ik hier fulltime gaan werken. Het was (en is nog steeds) een plek waar het echt gezellig is, en we het echt bijzonder vinden dat mensen zwanger zijn, we echt voelen hoe bijzonder deze periode is voor de zwangeren en hun partner. Het is heel speciaal dat je bij de meest bijzondere, persoonlijke, intieme  momenten van iemand aanwezig mag zijn. Dat je met iemand kan meedenken en meevoelen. Het bijzondere aan dit werk vind ik, dat ik mensen van begin tot eind kan begeleiden, gerust kan stellen en bij het bijzondere moment van de bevalling mag zijn. En het is dan altijd zo leuk als iemand dan bij een volgende zwangerschap weer terug komt. Dus het werk wordt alleen maar leuker!

Mijn naam is Samantha de Roode-Blom. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde te Amsterdam. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik dat mijn roeping binnen de verloskundige lag. Dolblij was ik dan ook dat ik na de middelbare school direct werd ingeloot voor deze opleiding! Tijdens mijn opleiding heb ik veel van mijn stages in Almere doorgebracht, waardoor Almere geen onbekend gebied voor mij was. Na mijn beëdiging heb ik eerst een aantal maanden als waarneemster bij Het Geboorte-atelier gewerkt. Sinds januari 2014 ben ik een vast onderdeel van dit fijne team! Om deze stap compleet te maken ben ik met mijn man en kindjes naar Almere verhuisd.

Als verloskundige vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijke en kwalitatief goede zorg te bieden, zodat zwangere vrouwen en hun partner met vertrouwen de zwangerschap, bevalling en hun kraambed tegemoet kunnen zien. Het werk als verloskundige doe ik met veel plezier, omdat je als verloskundige getuige mag zijn van een zeer speciale en bijzondere gebeurtenis in het leven van mensen!

Mijn naam is Rosanne Mittelhaëuser – van Jole.  Al vanaf jongs af aan was ik gefascineerd door de zwangerschap. Dat wij als mens zo een perfect klein mensje kunnen maken, dat is toch bijzonder?! Ik wist dus ook al op jonge leeftijd dat ik verloskundige wilde worden. Tijdens mijn werk heb ik gezien dat dat mooie mensje niet het enige is wat er wordt geboren, er wordt namelijk ook een echte mama en eventuele papa geboren (of soms zelfs twee mama’s!).

Het mooie van verloskundige zijn vind ik de speciale band die ik met jou en jouw eventuele  partner opbouw. Met iedereen heb ik een andere band en daarmee is iedere band uniek! Het leukste aan mijn werk is natuurlijk dat we de eerste blijdschap mogen zien; een goede echo. Hoe bijzonder dat wij vaak een van de eerste zijn die het weten! Daarna zien we elkaar regelmatig op het spreekuur. Tot uiteindelijk een mooi kindje, die wij vaak ook weer voor het eerst mogen aanschouwen.

Helaas kan een (vroege) zwangerschap ook minder mooi eindigen. Op deze momenten is het leven soms iets zwaarder en minder leuk. Juist als je je zo verheugd op een kleintje. Ook op deze momenten wil ik er graag voor jullie zijn. En zal ik er alles aan doen om deze moeilijke tijd door te kunnen komen.

Als verloskundige vind ik het belangrijk dat jij en jouw partner zich gehoord voelen en voldoende ruimte krijgen. Zowel voor, tijdens als na de bevalling. Op deze manier kunnen wij namelijk samen zorgen voor een optimale beleving en ervaring van deze mooie, spannende en bijzondere tijd. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik aanwezig mag zijn bij deze speciale momenten.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

Groetjes, Rosanne

Mijn naam is Femke Brederveld.
Ik ben een geboren en getogen Almeerse. Vele jaren geleden werd ik thuis geboren onder begeleiding van een verloskundige!
De gezondheidszorg en met name zwangerschap en baby’s vond ik vanaf jongs af aan super interessant. Toen ik op de middelbare school snuffel stage liep in het ziekenhuis en mijn eerste bevalling zag wist ik het: ik wil verloskundige worden!

Het mooiste aan verloskundige zijn vind ik begeleiden van het proces, je ziet een stel groeien naar hun rol als ouders en andere kinderen naar hun grote broer/zus rol. Ik streef ernaar dit pad samen met jullie te bewandelen en elke zwangerschap de aandacht en ondersteuning te bieden die het verdient. Ik vind het elke keer weer bijzonder hier onderdeel van te mogen zijn.

Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen en een mooie band op te bouwen.

Mijn naam is Rochelle Rothuizen, ik ben geboren en opgegroeid in Arnhem. Als kind droomde ik er al van om verloskundige te worden. Nadat ik de geboorte van mijn broertje mocht bijwonen wilde ik niks liever dan starten met de opleiding!  De ontwikkeling van een embryo tot baby, van partners tot ouders vind ik ontzettend interessant. Het is dan ook een eer om jullie te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode. Als verloskundige vind ik het belangrijk om jullie te leren kennen en een band op te bouwen. Naast de fysiologie is mijn doel om zoveel mogelijk binnen jullie persoonlijke wensen te handelen.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik drie maanden werkzaam geweest als verloskundige op de Neonatologie afdeling waar ik voornamelijk de zorg heb gedaan voor  o.a. prematuren/dysmature kindjes. Voor kort werkzaam geweest als klinisch verloskundige in het ziekenhuis in Terneuzen. Daarna ben ik werkzaam geweest in verschillende verloskundigenpraktijken in Lelystad, Waalwijk, Arnhem en nu met veel plezier in Almere bij Het Geboorte-atelier.

Het mooiste aan het beroep als verloskundige is het mogen bijwonen van alle speciale momenten van zwangerschap, geboorte tot kraambed. Het is een kwetsbare bijzondere periode waarin ik het een eer vind om jullie te mogen begeleiden.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten!

.

Mijn naam is Bibi Dohmen, geboren in Nieuw-Vennep maar getogen in Almere. Ik heb altijd al geroepen dat ik in de zorg wilde werken, maar ik bleef lang zoeken naar welke richting. Toen ik mijn moeder ooit vroeg wat zij graag had willen worden als ze nu nog een carrièreswitch kon doen, zei ze zonder twijfel ‘verloskundige!’. Uit nieuwsgierigheid ben ik me toen gaan verdiepen in de opleiding. Nadat ik de open dag had bijgewoond was het zaadje geplant: ik wil verloskundige worden! Na het gymnasium ben ik direct doorgestroomd naar de opleiding in Amsterdam en na 4 jaar hard werken kan ik mij dan ook eindelijk verloskundige noemen.

Tijdens de opleiding heb ik ervaring opgedaan in onder andere Amsterdam, Lelystad en Den Helder en uiteindelijk heb ik mijn eindstage mogen lopen bij Het Geboorte-atelier in mijn vertrouwde stad. Ook heb ik tijdens de opleiding gewerkt in de kraamzorg, waar ik veel ervaring uit mee heb kunnen nemen. De lieve dames van het Geboorte-atelier hebben mij geholpen bij de laatste loodjes tot zelfstandig verloskundige worden en nadat ik was afgestudeerd ben ik gelijk blijven plakken bij dit fijne team.

Ik vind het erg bijzonder om deel uit te mogen maken van een van de meest bijzondere, kwetsbare, soms verdrietige maar vooral mooie momenten van iemands leven. Bij een zwangerschap ontstaat er niet alleen nieuw leven in de vorm van een nieuw kindje, maar ook in de vorm van een nieuwe rol van toekomstige ouders. Als verloskundige hoop ik bij te dragen aan een mooie ervaring voor ouders en hen te helpen groeien in deze rol.

Ik kijk er naar uit jullie (en de kleine) te mogen ontmoeten!

Mijn naam is Halima Belahnichi, geboren en getogen in Leeuwarden en mag Almere sinds 2008 mijn nieuwe thuis noemen. Ik ben 34 jaar, getrouwd en trotse moeder van twee kinderen. 

Zelf kom ik uit de financiële wereld, daar ben ik in opgeleid en daar heb ik jarenlang met plezier in gewerkt. Totdat ikzelf ons eerste kindje verwachtte. Met mijn eigen verwachting is de fascinatie voor zwangerschap begonnen. Wat een magische periode. Daar wil ik alles van weten. Uiteindelijk ging ik voor een carrier switch, ik liet me omscholen.

Dag financiële wereld, hallo baby’s! Maar voordat er baby’s zijn, is er nog een periode van negen maanden dat doorlopen moet worden. En die negen maanden kunnen heel mooi zijn, maar ook best spannend. Om ouders daarin te begeleiden werk ik als docent ‘Zwangerschapsyoga & Geboortevoorbereiding’ bij Cherries People.

Tijdens mijn eigen zwangerschap merkte ik hoe een goede voorbereiding helpt bij het kunnen genieten van de zwangerschap en hoe mooi een bevalling kan zijn. Het mooiste vind ik dat (aanstaande) ouders na de cursus vaak vol zelfvertrouwen de bevalling in gaan.

Door de combinatie van mijn ervaring en de nodige bijscholing ben ik helemaal klaargestoomd om de verloskundigen bij te staan bij onder andere het telefonische spreekuur. Ik ben ontzettend blij deel uit te maken van het Geboorte-atelier team, en kan niet wachten jouw vragen te beantwoorden!