Praktische informatie

Kosten voor kraamzorg en verzekering

Het Geboorte-atelier is een dochterbedrijf van Kraamzorg een mooi begin. Belangrijk is om het moederbedrijf “Kraamzorg een mooi begin” door te geven als kraamzorgorganisatie bij je verzekering.
Wij hebben, direct of indirect, met alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten voor het leveren van kraamzorg. Alle geïndiceerde uren worden door je zorgverzekeraar vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage. Ben je aanvullend of extra aanvullend verzekerd voor de zwangerschap, kijk dan in je polisvoorwaarden of je ook deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Heb je vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Aantal uren kraamzorg

De kraamverzorgende en je verloskundige beoordelen, uiteraard samen met jou, het aantal uren kraamzorg dat nodig is. De vaststelling van het aantal kraamzorguren gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Het LIP voorziet in zorg op maat. Deze beoordeling is tijdens drie momenten:

  • tijdens de intake;

  • kort na de bevalling door de kraamverzorgende in overleg met de verloskundige;

  • op de derde of vierde dag van de kraamtijd door de kraamverzorgende in overleg met jou en met de verloskundige.

 

Hoe lang je kraamverzorgster blijft, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Wanneer je borstvoeding geeft, dan krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed. Deze uren zijn verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding, dan zijn dit 45 uren. Als je de negende en tiende dag van je kraamtijd nog zorg nodig hebt, dan stelt de verloskundige hiervoor de indicatie. Een voorbeeld van een situatie waar wellicht meer zorg nodig is, is kraamzorg na een keizersnede. Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars zodat de kraamzorg altijd vergoed wordt door de zorgverzekering.

Welkom bij Het Geboorte-atelier

Alle zorg onder één dak

 

 

Schrijf je in Heb je een vraag?