Coaching/traumaverwerking

Coaching/
traumaverwerking

Een liefdevol steuntje in de rug

Soms zijn er momenten in het leven dat je het even niet meer zo goed weet. Je zit misschien niet lekker in je vel of bent uit balans en hierdoor ontstaan sombere gedachten of verminderde weerbaarheid. Hoe het voor jou ook voelt, er is een duurzame oplossing om te voorkomen dat je in deze gevoelens blijft hangen.

 

Angelique gaat samen met jou kijken waar je tegen aanloopt en actief aan de slag om te zorgen dat je manieren ontwikkelt waardoor je hier beter mee kan omgaan. Je zult tijdens de sessies allerlei concrete hulpmiddelen krijgen waar je de rest van je leven mee verder kan, welke emotionele uitdagingen er ook op je pad komen.

 

Gun jezelf een nieuwe kijk op jezelf en sta weerbaarder in het leven.

Angélique

Traumacoach/Bevallingsverwerkingsspecialist/Systemisch coach/Verloskundige

Een liefdevol steuntje in de rug

Soms zijn er momenten in het leven dat je het even niet meer zo goed weet. Je zit misschien niet lekker in je vel of bent uit balans en hierdoor ontstaan sombere gedachten of verminderde weerbaarheid. Hoe het voor jou ook voelt, er is een duurzame oplossing om te voorkomen dat je in deze gevoelens blijft hangen.

 

Als coach gaan wij samen met jou kijken waar je tegen aanloopt en actief aan de slag om te zorgen dat je manieren ontwikkelt waardoor je hier beter mee kan omgaan. Je zult tijdens de sessies allerlei concrete hulpmiddelen krijgen waar je de rest van je leven mee verder kan, welke emotionele uitdagingen er ook op je pad komen.

 

Gun jezelf een nieuwe kijk op jezelf en sta weerbaarder in het leven.

Foto Angélique Rond

Angélique

Coaching en traumaverwerking

 

Angélique is naast verloskundige opgeleid tot ACT coach (Acceptance Commitment Therapy) en daarbij bevallingsverwerkingsspecialist, traumacoach en systeemcoach. Zij vindt het ontzettend waardevol om mannen en vrouwen die in een lastige periode in hun leven zitten weer in contact te brengen met hun eigen innerlijke kracht. Hiervoor hoef je geen client van de verloskundigenpraktijk te zijn. Ook zorgverleners kunnen bij Angelique terecht. Indien er een trauma is kan zij doormiddel van coaching en/of het toepassen van EMDR zorgen dat het trauma een plek krijgt en niet meer je dagelijkse leven laat beinvloeden. Uiteraard kun je ook bij haar terecht als je vastloopt op andere vlakken en hoef je geen trauma te hebben om ondersteuning te krijgen.

 

Onze ervaring is dat juist door het vaak intieme werk als verloskundige we vaak zien waar vrouwen maar ook mannen tegenaan lopen. Wij vinden de combinatie van verloskunde en mentale gezondheid heel bevredigend, omdat je er voor iedereen kunt zijn die tijdens belangrijke momenten in het leven volledig in hun kracht willen staan. En zeg eens eerlijk, wie wil dat nou niet?

Systeemcoaching

 

Soms loopt je continu tegen dezelfde obstakels of is er terugkerende problematiek. In zo’n geval kan het nuttig zijn om een andere aanpak toe te passen en het vraagstuk vanuit een systemisch perspectief te bekijken. Dat noemen we ook wel systemisch coachen. Maar systemisch coachen wat is dat nou eigenlijk?

 

Systemisch coachen en (familie)opstellingen behoren tot de methode van Systemisch Werken. Deze werkwijze is een fijne aanvulling in de coaching en richt zich op hoe jij functioneert binnen een systeem (familie of werk) en welke patronen daarin een verandering in het nu in de weg kunnen staan. Zo ontdek je door uit te zoomen naar een systeem (en misschien wel meer dan dat) dat je vraagstuk er vanuit een ander gezichtspunt anders uit kan zien of niet meer speelt. Opstellingen geven geen oplossing maar een inzicht dat beweging kan brengen in vastzittende patronen.

 

Familie- of organisatieopstellingen zijn een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in de manier waarop jij functioneert. Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan gaan over zowel je privé- als professionele leven. Tijdens een opstelling gaan we ‘systemisch kijken’. Dat wil zeggen: oog hebben voor het enorme web waardoor alle personen en gebeurtenissen binnen een (familie- of organisatie)systeem met elkaar verbonden zijn en hun effecten hebben in het verleden, heden en de toekomst.

Tijdens een opstelling worden alle elementen van jouw vraag of vastgelopen proces in kaart gebracht. Dit doe je door een probleem centraal te stellen, bijvoorbeeld dat veel van wat je doet niet goed afloopt of dat je erg vaak verantwoordelijkheden neemt die eigenlijk niet de jouwe zijn of dat je altijd moeite hebt met autoriteit.

Door het letterlijk voor je te zien en te voelen geeft dit inzicht waardoor je snapt waarom je doet wat je doet en hoe je dit zou kunnen veranderen.

Angelique werkt met de blaadjesmethode. Dit is een zeer krachtige methode die 1 op 1 is.

 

* In de toekomst zal zij ook gaan werken met groepsopstellingen met representanten.

Stresscoaching

Ervaar je veel stress op dit moment in je leven of heb je een burn-out of overspannenheid? Dit is niet iets wat van de een op andere dag ontstaat. Je lichaam geeft waarschijnlijk al maanden signalen af die niet worden herkend. Zowel de maatschappij als jijzelf verwachten dat je doorgaat, want dat doet iedereen. Toch?

Samen word er gekeken wat nu je patronen zijn  maar ook je gedachten en wat voor invloed dit heeft op je gevoel en je lichaam. Gun jezelf een hernieuwde toekomst door inzichten te krijgen en daardoor veranderingen en keuzes te maken die jij maakt vanuit je echte zelf.

Voor wie?

 

Angelique werkt zowel met mannen als met vrouwen en begrijpt dat iedereen een eigen, uniek verhaal heeft. Het kan zijn dat je een traumatisch ervaring hebt opgelopen, angsten hebt, een kinderwens hebt, (ongewild) kinderloos bent, een miskraam of abortus hebt meegemaakt, zwanger bent, vader of moeder bent of een variatie hiervan.

 

Je hoeft geen client bij ons te zijn om voor een coaching traject te kiezen en leeftijd speelt ook geen enkele rol.

Een vragenrondje: welke gevoelens herken jij?

 

Persoonlijk

 • Vind je het moeilijk om tegelijkertijd een goede ouder, vader of moeder, partner en/of vriend(in) te zijn?

 • Ben je ongewenst kinderloos?

 • Heb je een miskraam of abortus gehad en merk je dat je hier lastig mee kan omgaan?

 • Gebeurt er erg veel tegelijk in je leven?

 • Valt de combinatie werk/gezin je zwaar?

 • Heb je (soms) moeite met genieten of je laten gaan?

 • Loop je met dingen rond uit je verleden waar je over wilt praten?

 • Heb je fobieën ontwikkeld?

 • Heb je concentratieproblemen en moeite met overzicht houden

 • Ben je vergeetachtig of vergeet vaker afspraken

 • Heb je stemmingswisselingen: Je bent sneller geïrriteerd, boos of emotioneel

 • Heb je slaapproblemen: Je slaapt slecht, komt moeilijk in slaap of wordt vaak wakker ondanks dat je moe bent

 • Gevoel van onzekerheid: Over jezelf of je functioneren

 • Race tegen de klok: Je werk of studie kosten jou veel tijd

 • Ervaar je Isolement: Je vermijdt hobby’s of sociale contacten

 • Heb je lichamelijke klachten: Vaak moe, hoofdpijn, buikpijn, verkouden, grieperig

 

Tijdens de zwangerschap

 • Valt de zwangerschap je tegen of loopt het niet zoals je verwacht of gehoopt had?

 • Zit je niet lekker in je vel, maar weet je niet zeker waar het door komt?

 • Ben je onzeker of perfectionistisch?

 • Zie je op tegen de bevalling of de periode daarna?

 

Na de bevalling

 • Is je bevalling traumatisch verlopen en doet dat je pijn of maakt het je boos?

 • Vind je het lastig om te wennen aan je moederrol?

 • Heb je een kind gekregen dat veel zorg nodig heeft?

 • Heb je een kind verloren?

 • Voel je je somber, eenzaam of verdrietig?

 • Heb je moeite om je te (ver)binden aan je kindje?

Overweeg je Coaching?

 

Meestal bestaat een coaching traject uit minimaal 4 sessies, waarbij we starten met een intakegesprek om ons te richten op de reden van jouw komst en wensen/dromen die je hebt. Aan het einde van dit gesprek bepalen we samen je doel(en) en het vervolg van het traject.

 

De vervolgafspraken zullen bestaan uit actief uitzoeken waar de belemmeringen zitten en hoe om te gaan met bijvoorbeeld angsten, controleverlies en/of traumatische ervaringen. We gaan dit concreet doen door middel van praten en oefeningen tijdens de sessies. Een ander hulpmiddel kan EMDR zijn of een familieopstelling.

 

Tarieven:

Voor particulieren
€80 per sessie van 1 uur
€85 avondtarief vanaf 17:00 uur
€95 EMDR van 1 uur

 

Voor bedrijven

€80 per sessie van 1 uur excl BTW

€85 per sessie van 1 uur excl BTW

€95 EMDR van 1 uur excl BTW

Duur wisselt uiteraard per persoon maar gemiddeld 4-8 sessies met afspraken om de 2 of 3 weken.

Een liefdevol steuntje in de rug

Soms zijn er momenten in het leven dat je het even niet meer zo goed weet. Je zit misschien niet lekker in je vel of bent uit balans en hierdoor ontstaan sombere gedachten of verminderde weerbaarheid. Hoe het voor jou ook voelt, er is een duurzame oplossing om te voorkomen dat je in deze gevoelens blijft hangen.

 

Als vrouwencoach gaan wij samen met jou kijken waar je tegen aanloopt en actief aan de slag om te zorgen dat je manieren ontwikkelt waardoor je hier beter mee kan omgaan. Je zult tijdens de sessies allerlei concrete hulpmiddelen krijgen waar je de rest van je leven mee verder kan, welke emotionele uitdagingen er ook op je pad komen.

 

Gun jezelf een nieuwe kijk op jezelf en sta weerbaarder in het leven.

Vrouwencoach

Angélique is naast verloskundige opgeleid tot ACT coach (Acceptance Commitment Therapy). Zij vindt het ontzettend waardevol om vrouwen die in een lastige periode in hun leven zitten weer in contact te brengen met hun eigen innerlijke kracht.

 

Onze ervaring is dat juist door het vaak intieme werk als verloskundige we vaak zien waar vrouwen tegenaan lopen. Wij vinden de combinatie van verloskunde en mentale gezondheid heel bevredigend, omdat je er voor vrouwen kunt zijn die tijdens belangrijke momenten in het leven volledig in hun kracht willen staan. En zeg eens eerlijk, welke vrouw wil dat nou niet?

Een liefdevol steuntje in de rug

Soms zijn er momenten in het leven dat je het even niet meer zo goed weet. Je zit misschien niet lekker in je vel of bent uit balans en hierdoor ontstaan sombere gedachten of verminderde weerbaarheid. Hoe het voor jou ook voelt, er is een duurzame oplossing om te voorkomen dat je in deze gevoelens blijft hangen.

 

Als vrouwencoach gaan wij samen met jou kijken waar je tegen aanloopt en actief aan de slag om te zorgen dat je manieren ontwikkelt waardoor je hier beter mee kan omgaan. Je zult tijdens de sessies allerlei concrete hulpmiddelen krijgen waar je de rest van je leven mee verder kan, welke emotionele uitdagingen er ook op je pad komen.

 

Gun jezelf een nieuwe kijk op jezelf en sta weerbaarder in het leven.

Foto Angélique Rond

Angélique Kooij-Wiegers

Vrouwencoach

Angélique is naast verloskundige opgeleid tot ACT coach (Acceptance Commitment Therapy). Zij vindt het ontzettend waardevol om vrouwen die in een lastige periode in hun leven zitten weer in contact te brengen met hun eigen innerlijke kracht.

 

Onze ervaring is dat juist door het vaak intieme werk als verloskundige we vaak zien waar vrouwen tegenaan lopen. Wij vinden de combinatie van verloskunde en mentale gezondheid heel bevredigend, omdat je er voor vrouwen kunt zijn die tijdens belangrijke momenten in het leven volledig in hun kracht willen staan. En zeg eens eerlijk, welke vrouw wil dat nou niet?

Voor wie?

Wij werken met allerlei soorten vrouwen en begrijpen dat iedereen een eigen, uniek verhaal heeft. Het kan zijn dat je een kinderwens hebt, (ongewild) kinderloos bent, een miskraam of abortus hebt meegemaakt, zwanger bent, moeder bent of een variatie hiervan.

 

Je hoeft geen client bij ons te zijn om voor een coaching traject te kiezen en leeftijd speelt ook geen enkele rol.

Overweeg je vrouwencoaching?

 

Meestal bestaat een vrouwencoaching traject uit minimaal 4 sessies, waarbij we starten met een intakegesprek om ons te richten op de reden van jouw komst en wensen/dromen die je hebt. Aan het einde van dit gesprek bepalen we samen je doel(en) en het vervolg van het traject.

 

De vervolgafspraken zullen bestaan uit actief uitzoeken waar de belemmeringen zitten en hoe om te gaan met bijvoorbeeld angsten, controleverlies en/of traumatische ervaringen. We gaan dit concreet doen door middel van praten en oefeningen tijdens de sessies.

 

Daarnaast krijg je huiswerk mee, zodat je in alle rust kunt werken aan de inzichten die tijdens het traject zullen ontstaan. Hierdoor zul je effectief leren omgaan met de vervelende gevoelens en gedachten die je ervaart.

 

Belangrijk hierbij is dat we uitgaan van je eigen kracht. Als vrouwencoach lopen wij als het ware een stukje in je leven mee, maar jij bent degene die dit zelf zal overwinnen.

 

Praktisch:

 • Duur: Gemiddeld 4-6 sessies, afhankelijk van jouw doelen

 • Frequentie: Wekelijkse of tweewekelijkse afspraken

 • Tijd: gemiddeld één uur per sessie

 • Prijs: € 70,00 per sessie

 • Niet nakomen afspraak is €65

 • Adres: Edvard Munchweg 16B, te Almere

 

 • Vergoedingen: De ziektekostenverzekering vergoedt deze vorm van coaching niet. Hierdoor kun je bij ons terecht zonder diagnose en jouw gegevens zullen nooit worden gedeeld met de zorgverzekeraar. Je kunt een zakelijke factuur ontvangen, mocht je ondernemer zijn en dit nodig hebben voor je bedrijfsadministratie. Daarnaast kan het zijn dat sommige werkgevers bereid zijn (een deel van) de coaching te vergoeden, indien je in loondienst werkt.

 • Afspraak wijzigen of afzeggen: minimaal 48 uur van tevoren, anders zijn wij genoodzaakt een bedrag ter hoogte van €65 in rekening te brengen

Coaching en traumaverwerking

 

Angélique is naast verloskundige opgeleid tot ACT coach (Acceptance Commitment Therapy) en daarbij bevallingsverwerkingsspecialist en traumacoach. Zij vindt het ontzettend waardevol om mannen en vrouwen die in een lastige periode in hun leven zitten weer in contact te brengen met hun eigen innerlijke kracht. Indien er een trauma is kan zij doormiddel van coaching en/of het toepassen van EMDR zorgen dat het trauma een plek krijgt en niet meer je dagelijkse leven laat beinvloeden.

 

Onze ervaring is dat juist door het vaak intieme werk als verloskundige we vaak zien waar vrouwen maar ook mannen tegenaan lopen. Wij vinden de combinatie van verloskunde en mentale gezondheid heel bevredigend, omdat je er voor iedereen kunt zijn die tijdens belangrijke momenten in het leven volledig in hun kracht willen staan. En zeg eens eerlijk, wie wil dat nou niet?

 

Voor wie?

 

Angelique werkt zowel met mannen als met vrouwen en begrijpt dat iedereen een eigen, uniek verhaal heeft. Het kan zijn dat je een kinderwens hebt, (ongewild) kinderloos bent, een miskraam of abortus hebt meegemaakt, zwanger bent, moeder bent of een variatie hiervan.

 

Je hoeft geen client bij ons te zijn om voor een coaching traject te kiezen en leeftijd speelt ook geen enkele rol.

 

Overweeg je (trauma)coaching?

 

Meestal bestaat een coaching traject uit minimaal 4 sessies, waarbij we starten met een intakegesprek om ons te richten op de reden van jouw komst en wensen/dromen die je hebt. Aan het einde van dit gesprek bepalen we samen je doel(en) en het vervolg van het traject.

 

De vervolgafspraken zullen bestaan uit actief uitzoeken waar de belemmeringen zitten en hoe om te gaan met bijvoorbeeld angsten, controleverlies en/of traumatische ervaringen. We gaan dit concreet doen door middel van praten en oefeningen tijdens de sessies. Een ander hulpmiddel kan EMDR zijn.

Daarnaast krijg je huiswerk mee, zodat je in alle rust kunt werken aan de inzichten die tijdens het traject zullen ontstaan. Hierdoor zul je effectief leren omgaan met de vervelende gevoelens en gedachten die je ervaart.

 

Belangrijk hierbij is dat we uitgaan van je eigen kracht. Als (trauma)coach lopen Angelique als het ware een stukje in je leven mee, maar jij bent degene die dit zelf zal overwinnen.

Reviews

Aangesloten bij

Logo KNOV
Logo NOBCO

Welkom bij Het Geboorte-atelier

Alle zorg onder één dak

 

 

Schrijf je in Heb je een vraag?