In onze praktijk op de Edvard Munchweg 33 kun je elke maandag terecht voor het maken van medische echo’s en pretecho’s, ook als je niet bij onze praktijk staat ingeschreven. Want 9 maanden vergen een hoop van je geduld! Omdat we gebruik maken van de meest moderne techniek kun je versteld staan wat je allemaal al kunt zien bij je kindje. Zelfs de haartjes kun je al zien!

Voor de echo’s kan in onze praktijk gebruik worden gemaakt van de meest moderne apparatuur met HD-light (als enige in Almere en omstreken!). HD light is een manier om met speciale 3D technieken “in” de baarmoeder te kijken, en de baby te laten zien hoe deze op dat moment eruit ziet. Het baby’tje kan als het ware met een zaklampje van alle kanten belicht worden, dus je kunt het dan veel beter (en levensechter) zien. Deze techniek is ongevaarlijk voor de baby, net als een “gewone” echo.

Bij ons kun je terecht voor de volgende medische echo’s:

• Vitaliteitsecho Wordt vergoed door de zorgverzekeraar
• Termijnecho bij 10-12 weken (om de uitgerekende datum te bepalen) Wordt vergoed door de zorgverzekeraar
Combinatietest (Deze wordt niet vergoed door de verzekeraar en kost € 161,00)
• Groeiecho’s Wordt vergoed door de zorgverzekeraar
20-weken echo (SEO) Wordt vergoed door de zorgverzekeraar
• Liggingsecho van de baby Wordt vergoed door de zorgverzekeraar
• Placentalokalisatie Wordt vergoed door de zorgverzekeraar
NIET medische echo’s:
• Geslachtsbepaling (vanaf 14+6 weken zwangerschap) €35,00
• Pretecho (3D en 4D in HD-light (vanaf 24 weken zwangerschap) €65,00

Voor de echo kun je op alle maandagen terecht bij ons op de praktijk, op de Edvard Munchweg. Onze echoscopiste Mirjam Kelderman is een medisch academisch opgeleide en zeer ervaren gecertificeerde echoscopiste, zij voert de echo’s uit. Ze maakt gebruik van de meest moderne apparatuur. Mirjam is o.a. aangesloten bij de SPSAO. Je krijgt altijd mooie foto’s mee. Daarnaast krijg je de beelden op een USB stickje mee.

Als je kiest voor een echo die niet vergoed wordt door je zorgverzekeraar kun je het bedrag contant betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig!

Voor meer informatie zie prenatalescreening

Mijn naam is Mirjam Kelderman. Sinds vele jaren ben ik werkzaam als echoscopist prenatale diagnostiek, en leid ik verloskundigen op en arts-assistenten gynaecologie. Mijn passie is de verloskundige echoscopie, de zorg rondom de ouders en de ongeboren baby, en optimale samenwerking met de verloskundigen.

Een zwangerschap is een uniek moment voor de aanstaande moeder, de aanstaande ouders en de aanstaande familie. Het is een moment om bij stil te staan, en de ongeboren baby een veilige omgeving te bieden. Hierin hebben de verloskundigen van het Geboorteatelier en ik elkaar gevonden, en zijn gaan denken over de zorg zoals deze geregeld is, en hoe te verbeteren. Dat heeft vorm gekregen d.m.v. intensieve samenwerking, de nieuwste high end echo apparatuur met mogelijkheden voor 3D/4D technieken. Het is belangrijk dat aanstaande ouders een “beeld” kunnen vormen van hun ongeboren aanstaande zoon of dochter, en daarom hebben wij een groot videoscherm geïnstalleerd en krijgt elke zwangere meerdere foto’s mee, en als het mogelijk is een 3D foto in zwart-wit of in kleur.

Mocht u ouders of kinderen mee willen nemen: Dat is altijd mogelijk. Bedenkt u wel, dat MOCHT er iets zichtbaar zijn wat meer aandacht nodig heeft, dit met de aanstaande ouders besproken wordt. Aanwezige vrienden en familie worden dan verzocht even buiten de echokamer plaats te nemen.

Ik hoop u, samen met de verloskundigen van Het Geboorte-atelier, te mogen begroeten aan de Edward Munchweg 33.