Kinderwens

Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden?

Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. Tijdens dit spreekuur kom je van alles te weten om je zwangerschap zo gezond mogelijk te laten beginnen. Als je problemen hebt om zwanger te worden, adviseren we je naar je huisarts te gaan. Die verwijst je, indien nodig, naar een gynaecoloog.

Leefstijl

Als je een kinderwens hebt, is de periode vóórdat je zwanger wordt van groot belang. De periode vóórdat je zwanger wordt, heeft een grote invloed op je kans om zwanger te worden en op de gezondheid van je baby. Jouw leefstijl en die van je partner zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het is goed om daarbij stil te staan op het moment dat je zwanger wilt worden. Hierbij kan het kinderwensspreekuur een steuntje in de rug zijn. Kijk op opvoeden.nl voor meer informatie over leefstijl en zwanger worden.

Onderwerpen

Tijdens het kinderwensspreekuur praten we onder meer over voeding, roken, alcoholgebruik, sporten, werk, medicijngebruik, aandoeningen in de familie en vruchtbaarheid. Stellen we een risicofactor vast? Dan kunnen we jullie verwijzen naar je huisarts, een gynaecoloog, een diëtiste of een andere specialist. Verder krijg je tijdens dit spreekuur informatie over foliumzuur, gezonde voeding en leefstijl, bloedonderzoeken en onderzoeken bij het ongeboren kindje.

Vragenlijst ZwangerWijzer

Voordat je naar het kinderwensspreekuur komt is het verstandig om samen met je partner via ZwangerWijzer.nl anoniem een vragenlijst in te vullen. Aan het einde van de vragenlijst kun je de antwoorden naar jezelf sturen. Print deze e-mail uit en neem je antwoorden mee naar het spreekuur. Aan de hand van jullie antwoorden in deze vragenlijst maken we een inschatting van eventuele risico’s voor de zwangerschap. Die risico’s bespreken we dan met jullie tijdens dit spreekuur.

Afspraak

Het is belangrijk dat de partner hierbij aanwezig is. Het consult duurt ongeveer 45 minuten. Wij vragen je om de vragenlijst van ZwangerWijzer.nl in te vullen en minimaal een week van tevoren naar ons op te sturen of langs te brengen. Deze wordt gebruikt als leidraad voor het kinderwensspreekuur.

 

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur, maak dan een afspraak tijdens het telefonisch spreekuur via 036-7601277 of stuur een mail met naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar info@geboorte-atelier.nl. De kosten voor het kinderwensconsult bedragen €90. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor het kinderwensspreekuur (preconceptioneel consult). Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor jouw vergoeding. Zie tarieven voor de kosten van dit consult.

Welkom bij Het Geboorte-atelier

Alle zorg onder één dak

 

 

Schrijf je in Heb je een vraag?