Zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

In de zwangerschap vinden er heel wat veranderingen plaats. Al is er in het begin aan je buik nog weinig te zien, toch gebeurt er in het lichaam direct al heel wat. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Vaker plassen

  • Misselijkheid en vermoeidheid

  • Gespannen borsten

  • Gevoeliger voor emoties

 

Hoe je je verder voelt tijdens de zwangerschap hangt van veel dingen af, onder andere van de reacties van mensen uit je omgeving. Probeer je daarom niet te veel aan te trekken van goedbedoelde adviezen die je van anderen zult horen. Met vragen of zorgen kunt je altijd bij ons terecht.

Aanmelden

Om je bij ons in te schrijven kun je ons op het telefonisch spreekuur bereiken. Wacht niet te lang met aanmelden voor de eerste controle, want we hebben per maand maar een beperkt aantal plekken. Meld je zo snel mogelijk aan, zodat we meteen belangrijke informatie kunnen geven en een intake 10-12 weken kunnen inplannen. De verloskundige zorg die wij verlenen wordt vergoed door je zorgverzekeraar.

Zwangerschapscontroles

De eerste controle vindt plaats rond de 10e-12e zwangerschapsweek. Deze controle zal ongeveer 45 minuten duren, omdat we van alles willen weten over je gezondheid en je eventueel willen voorlichten over de mogelijkheid tot prenatale screening. Op de site van het PNS kun je ook meer lezen over de NIPT en combinatietest.

 

Alle volgende controles duren 15 minuten. Gemiddeld kom je 12 keer bij ons op controle tijdens je zwangerschap. Je dient bij elke controle je zwangerschapskaart mee te nemen. Ruime tijd voor de controles gedurende de zwangerschap en aangepast aan wat je als zwangere nodig hebt. Er is een kindvriendelijke spreekkamer met speelgoed. We betrekken de kinderen ook graag bij de controles die we doen.

Tienerzwangerschap

Ben je jonger dan 23 jaar en verwacht je een kindje?

Voor meer informatie en tips verwijzen we je graag naar:

Welkom bij Het Geboorte-atelier

Alle zorg onder één dak

 

 

Schrijf je in Heb je een vraag?