Zwangerschap

Erkenning

Erkenning bij heterostellen

Als je niet getrouwd bent met je partner is het verstandig om voor de bevalling samen via het gemeentehuis het kind te erkennen. Als de achternaam van je mannelijke partner ook de achternaam van je kindje moet worden, is dit noodzakelijk.

Erkenning homostellen

Indien twee vrouwen getrouwd zijn of geregistreerd partners zijn dan krijgt de duo moeder automatisch gezag indien er geen vader in het spel is, zoals bij een anonieme donor of een bekende donor die het kind niet erkent. Indien de duomoeder niet getrouwd is, moet erkenning nog wel gebeuren via het gemeentehuis.

 

Voor twee mannen ligt het gecompliceerder omdat er voor de wet maximaal twee ouders zijn. Aangezien de moeder gezag krijgt, kan maar één van de twee mannen de baby erkennen. Indien beide mannen gezag willen, dan moet dit geregeld worden via de rechter.

Nieuwe locatie!

Per 29 augustus 2022 krijgen wij een nieuwe locatie!


Vanaf 29 augustus 2022 vervalt het adres aan de Edvard Munchweg 33, het nieuwe adres wordt: Edvard Munchweg 16B

Per 1 november 2022 vervalt ook de Daan Hoeksemastraat 57, echo's die op de Daan Hoeksemastraat 57 waren vinden van 29 augustus 2022 alleen nog plaats op de Edvard Munchweg 16B

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mocht je toch vragen hebben kan je contact met ons opnemen: info@geboorte-atelier.nl of 036-7601277