Bevalling

Baarkruk

Veel bevallingen gebeuren in rugligging, terwijl een verticale houding natuurlijker is. De baarkruk lijkt op een wc bril, maar dan wat lager. Doordat je lager zit, ontstaat er meer ruimte in het bekken wat goed is voor de geboorte. Daarnaast helpt de zwaartekracht mee. Je partner kan achter je zitten, zodat je tussen de weeën door achterover kunt leunen. Er ontstaat minder druk op de vaten naar de baarmoeder, waardoor de doorbloeding naar de baby beter is. Het persen gaat meestal wat sneller en je hebt meer het gevoel van controle in vergelijking met het bed.
Er is wel iets meer kans op een scheurtje, maar niet op een totaalruptuur. Een scheurtje geneest vaak goed. De hoeveelheid bloedverlies is niet anders dan rugligging. Je kunt in deze houding ook goed je kindje zelf aanpakken als je dat wil! Vrouwen die op een kruk zijn bevallen zijn daar tevreden over.

 

Alle verloskundigen in onze praktijk zijn ervaren in het begeleiden van een bevalling op de baarkruk. Wij hebben altijd een baarkruk bij ons, je hoeft deze niet te reserveren.

Nieuwe locatie!

Per 29 augustus 2022 krijgen wij een nieuwe locatie!


Vanaf 29 augustus 2022 vervalt het adres aan de Edvard Munchweg 33, het nieuwe adres wordt: Edvard Munchweg 16B

Per 1 november 2022 vervalt ook de Daan Hoeksemastraat 57, echo's die op de Daan Hoeksemastraat 57 waren vinden van 29 augustus 2022 alleen nog plaats op de Edvard Munchweg 16B

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mocht je toch vragen hebben kan je contact met ons opnemen: info@geboorte-atelier.nl of 036-7601277