Bevalling

Over de bevalling kunnen we je uiteraard veel vertellen. Laten we beginnen met wat cliché’s die tegelijkertijd ook waar zijn: geen enkele bevalling verloopt hetzelfde! En ook: bevallen is de kunst van het loslaten. Loslaten begint al tijdens je zwangerschap. Je hebt namelijk geen controle over het moment waarop het begint, je weet niet hoe het voelt (zeker als je zwanger bent van je eerste kindje) en je weet niet hoe jouw bevalling zal verlopen. Hierdoor kun je het allemaal best spannend vinden.

 

We raden je daarom aan om een zwangerschapscursus te volgen. Daar leer je welke fases er zijn, tips om de weeën op te vangen, tips voor je partner, enz. Het volgen van een cursus kan ervoor zorgen dat je beter op de hoogte bent van wat er gebeurt, waardoor je het mentaal en fysiek beter kunt loslaten en op jezelf kunt gaan vertrouwen. Dit zal de bevalling weer bevorderen. Je lichaam maakt namelijk morfinehormoon aan: endorfine, maar die aanmaak wordt belemmerd als je stress hebt (adrenaline).

 

We kunnen je ook adviseren om een leuk boek over zwangerschap te lezen. Er is namelijk voldoende literatuur te vinden.

 

Je kunt altijd luisteren naar Spotify ‘Het Geboorte-atelier’ voor rustige bevallingsmuziek.

Op de site deverloskundige.nl kun je ook een aantal nuttige folders lezen.
Er zijn daarnaast vrouwen die hun positieve bevallingsverhaal delen. Misschien kun je een paar van hun tips toepassen.

 

In verband met het Corona virus hebben wij onze voorlichtingsavond opgenomen. Zou je deze graag willen inzien? Klik rechtsboven op: ‘Voorlichtingsfilm’.

Nieuwe locatie!

Per 29 augustus 2022 krijgen wij een nieuwe locatie!


Vanaf 29 augustus 2022 vervalt het adres aan de Edvard Munchweg 33, het nieuwe adres wordt: Edvard Munchweg 16B

Per 1 november 2022 vervalt ook de Daan Hoeksemastraat 57, echo's die op de Daan Hoeksemastraat 57 waren vinden van 29 augustus 2022 alleen nog plaats op de Edvard Munchweg 16B

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mocht je toch vragen hebben kan je contact met ons opnemen: info@geboorte-atelier.nl of 036-7601277