De kraamweek

Voeding

In de zwangerschap vragen we welke voeding je aan je kind wil gaan geven. Sommige zwangeren twijfelen hier nog over. Welke keuze je ook maakt, wij respecteren deze.

 

De meest gezonde start voor een kind is het krijgen van borstvoeding. De belangrijkste bouw- en antistoffen zitten in moedermelk.
Borstvoeding geven is een natuurlijk proces wat (vooral) in de eerste week veel oefening kost. Belangrijk is de productie goed op gang te krijgen en het leren op een goede manier aan te leggen. Hierbij ondersteunen de kraamverzorgster en de verloskundige. Ook is er altijd nog een lactatiedeskundige www.mariannejonasse.nl die we kunnen raadplegen. Gelukkig zijn in geval van problemen deze meestal goed op te lossen en van korte duur, wat de tijdsinvestering de moeite waard maakt.
Soms ben je door een operatie of medicijngebruik niet in staat om borstvoeding te geven. Of het voelt niet goed voor je om borstvoeding te gaan geven. Dan is flesvoeding een prima alternatief. Er is weinig informatie te vinden over flesvoeding en er wordt ook geen reclame voor gemaakt. De reden hiervoor is dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het advies geeft om een baby de eerste 6 maanden borstvoeding te geven en daarom mag er ook geen reclame worden gemaakt voor kunstvoeding.

 

Wij vinden dat er wel informatie beschikbaar moet zijn. Bijvoorbeeld over de soort kunstvoeding die je wilt gaan geven. Wanneer er allergieën, astma of eczeem voorkomt in de familie is het aan te raden te starten met hypo-allergene kunstvoeding.

 

Als dit niet het geval is kun je elke soort kunstvoeding kiezen voor pasgeborenen. Kunstvoeding wordt bij alle drogisterijen en supermarkten verkocht.

 

De soort fles die je kiest is afhankelijk van je kind. Van tevoren kun je een standaardfles in huis halen maar het kan zijn dat je in de kraamweek toch een aantal soorten flessen uit moet proberen, omdat het drinkgedrag per kind verschillend kan zijn. Er zijn een heleboel soorten flessen op de markt. Welke de juiste is voor je kind is niet goed van tevoren te voorspellen.

Welkom bij Het Geboorte-atelier

Alle zorg onder één dak

 

 

Schrijf je in Heb je een vraag?