Over de bevalling kunnen we je uiteraard veel vertellen. En cliché, maar waar: geen enkele bevalling verloopt hetzelfde! En ook: bevallen is de kunst van het loslaten. Loslaten begint al tijdens je zwangerschap, je hebt namelijk geen controle over het moment waarop je bevalling begint, je weet niet hoe het voelt (zeker als je zwanger bent van je eerste kindje) en je weet niet hoe jouw bevalling zal verlopen. Hierdoor kun je het allemaal best spannend vinden.

We raden je daarom aan om een zwangerschapscursus te volgen. Daar leer je welke fases er zijn, tips om de weeën op te vangen, tips voor je partner, enz. Het volgen van een cursus kan ervoor zorgen dat je beter op de hoogte bent van wat er gebeurt, waardoor je het mentaal en fysiek beter kunt loslaten, wat de bevalling weer bevordert. Je lichaam maakt namelijk morfinehormoon  aan: de endorfine, maar die aanmaak wordt belemmerd als je stress hebt (adrenaline). Daarnaast kan het ook helpen om een leuk boek over zwangerschap en bevalling te lezen, er is voldoende literatuur!
Op de site deverloskundige.nl kun je ook een aantal nuttige folders vinden.
Er zijn ook vrouwen die hun positieve bevallingsverhaal delen, misschien kun je een paar van hun tips gebruiken!

Het Geboorte-atelier verzorgt elke maand een gratis voorlichting over de bevalling! Daarin komen o.a. de fases van de bevalling aan bod, do’s en don’ts voor de partner, geboorteplan en houdingen. Je kunt je opgeven per mail of neem contact op met onze assistente tijdens het telefonisch spreekuur.

Ivm het Corona virus hebben wij onze voorlichtingsavond opgenomen. Zou je deze graag willen inzien? Klik rechtsboven op: ‘Presentatie bevalling’.

Je kunt hier ook alvast wat folders lezen.