Over de bevalling kunnen we je uiteraard veel vertellen. En cliché, maar waar: geen enkele bevalling verloopt hetzelfde! En ook: bevallen is de kunst van het loslaten. Loslaten begint al tijdens je zwangerschap, je hebt namelijk geen controle over het moment waarop je bevalling begint, je weet niet hoe het voelt (zeker als je zwanger bent van je eerste kindje) en je weet niet hoe jouw bevalling zal verlopen. Hierdoor kun je het allemaal best spannend vinden.

We raden je daarom aan om een zwangerschapscursus te volgen. Daar leer je welke fases er zijn, tips om de weeën op te vangen, tips voor je partner, enz. Het volgen van een cursus kan ervoor zorgen dat je beter op de hoogte bent van wat er gebeurt, waardoor je het mentaal en fysiek beter kunt loslaten, wat de bevalling weer bevordert. Je lichaam maakt namelijk morfinehormoon  aan: de endorfine, maar die aanmaak wordt belemmerd als je stress hebt (adrenaline). Daarnaast kan het ook helpen om een leuk boek over zwangerschap en bevalling te lezen, er is voldoende literatuur!

Het Geboorte-atelier verzorgt elke maand een gratis voorlichting over de bevalling! Daarin komen o.a. de fases van de bevalling aan bod, do’s en don’ts voor de partner, geboorteplan en houdingen. Je kunt je opgeven per mail of neem contact op met Joke (assistente) tijdens het telefonisch spreekuur.
Je kunt je nog aanmelden voor de volgende data, om 19.30 op  Daan Hoeksemastraat 57:

22 oktober
15 november
12 december

2019:
8 januari
6 februari

Je kunt hier ook alvast de folders lezen die je ook van ons op het spreekuur krijgt.