HI1A5276 2 copy Ans

Mijn naam is Angélique Kooij-Wiegers, 37 jaar oud. Ik ben in 2004 afgestudeerd. Mijn interesse voor verloskunde werd gewekt toen ik als meisje van 5 een zusje erbij kreeg en het ontzettend interessant vond wat ‘die mevrouw’ toch iedere keer controleerde bij mijn moeder tijdens het kraambed. Ik heb toen gezegd: “dat wat die mevrouw doet ik later ook ga worden”.  Nooit heb ik twijfel of spijt gehad in mijn beroepskeuze.

Na het eerste jaar te zijn afgestudeerd en o.a. in Eindhoven, Numansdorp, Uithoorn en Lelystad te hebben gewerkt kreeg ik de kans een praktijk te starten in Almere. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en in de afgelopen 11 jaar heb ik oa samen met Mieke en sinds 2014 met Samantha de praktijk kunnen maken tot een intieme, persoonlijke en gezellige ‘dorps’praktijk. In de afgelopen 10 jaar heb ik zeer veel mooie en bijzondere momenten met clienten mogen mee maken maar ook veel mooie gesprekken mogen voeren. Het mooiste aan mijn beroep vind ik de intense momenten waar je getuige van bent maar ook de ondersteuning die je (aanstaande) ouders kan bieden. Ik zou me geen mooier beroep kunnen wensen en hoop dit nog vele jaren te mogen doen.

HI1A5147 2 copy Sam

Mijn naam is Samantha de Roode-Blom en ik ben 28 jaar. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde te Amsterdam. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik dat mijn roeping binnen de verloskundige lag. Dolblij was ik dan ook dat ik na de middelbare school direct werd ingeloot voor deze opleiding! Tijdens mijn opleiding heb ik veel van mijn stages in Almere doorgebracht, waardoor Almere geen onbekend gebied voor mij was. Na mijn beëdiging heb ik eerst een aantal maanden als waarneemster bij Het Geboorte-atelier gewerkt. Sinds januari 2014 ben ik een vast onderdeel van dit fijne team! Om deze stap compleet te maken ben ik met mijn man en kindjes naar Almere verhuisd.

Als verloskundige vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijke en kwalitatief goede zorg te bieden, zodat zwangere vrouwen en hun partner met vertrouwen de zwangerschap, bevalling en hun kraambed tegemoet kunnen zien. Het werk als verloskundige doe ik met veel plezier, omdat je als verloskundige getuige mag zijn van een zeer speciale en bijzondere gebeurtenis in het leven van mensen!

HI1A5369 2 copy Mieke

Mijn naam is Mieke Spruijt-van den Brink en ik ben 34 jaar. In 2006 ben ik aan de slag gegaan als verloskundige, ik vond dat fantastisch! De variatie van consulten op het spreekuur, de verrassing van de diensten (wie zou er nu gaan bevallen?) en de kraamvisites waarbij ik het eindresultaat (mooie baby’tjes!) kan bewonderen, ik vind het allemaal prachtig. Ik werk nu minstens met zoveel plezier als toen! Ik ben begonnen als zelfstandig waarneemster, zeg maar: freelancer, in Amersfoort, Scherpenzeel, Oegstgeest, Grootegast, Roden en Hoogezand. Ondertussen nam ik ook al regelmatig waar bij Het Geboorte-atelier, dat toen al een klein jaar bestond. Dat was toch wel de leukste werkplek! In 2008 ben ik hier fulltime gaan werken. Het was (en is nog steeds) een plek waar het echt gezellig is, en we het echt bijzonder vinden dat mensen zwanger zijn, we echt voelen hoe bijzonder deze periode is voor de zwangeren en hun partner. Het bijzondere aan dit werk vind ik, dat ik mensen van begin tot eind kan begeleiden, gerust kan stellen en bij het bijzondere moment van de bevalling mag zijn. En het is dan altijd zo leuk als iemand dan bij een volgende zwangerschap weer terug komt. Dus het werk wordt alleen maar leuker!

HI1A5194 2 copy Rosanne

Mijn naam is Rosanne van Jole en ik woon samen met mijn vriend in Almere poort. Al vanaf jongs af aan was ik gefascineerd door de zwangerschap. Ik wist dus ook al op jonge leeftijd dat ik verloskundige wilde worden. Ik was dan ook erg blij dat ik gelijk aangenomen werd op de Verloskunde Academie te Amsterdam.
Het mooie van verloskundige zijn vind ik de speciale band die je met de zwangere en haar partner opbouwt. Ook vind ik het erg bijzonder om het gehele proces mee te kunnen maken, van de vroege zwangerschap tot uiteindelijk de baby(s) in het kraambed. Daarnaast maakt de afwisseling van het werk elke dag weer bijzonder.
Ik heb de afgelopen jaren van heel veel verloskundigen mogen leren.
Door deze verschillende inzichten heb ik mijn eigen visie kunnen vormen. Als verloskundige vind ik het belangrijk dat de zwangere en haar partner zich gehoord voelen en voldoende ruimte hebben. Zowel voor, tijdens en na de bevalling. Op deze manier kunnen wij namelijk samen zorgen voor een optimale beleving en ervaring van deze mooie, spannende en bijzondere tijd. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik aanwezig mag zijn bij deze speciale momenten. Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten.

 

Groetjes, Rosanne

Assistente

HI1A5049 copy Joke

Graag wil ik mij voorstellen,  per 1 mei 2017 ben ik, Joke Westerhof, gestart als assistente van de verloskundigen van het Geboorte-atelier!

Ik ben 54 jaar, getrouwd en trotse moeder van 2 dochters.

Vanaf 1999 ben ik werkzaam geweest in de kraamzorg.

Het begeleiden van ouders met een pasgeboren baby heb ik altijd met heel veel liefde gedaan, toch wilde ik na zoveel jaren mijn kennis verbreden en ook de wereld van de prenatale zorg ontdekken.

Ik heb de nodige bijscholingen gevolgd en zal mij bij het Geboorte-atelier vooral bezighouden met het draaien van het telefonische spreekuur, dat met ingang van 1 mei verplaatst gaat worden naar alle werkdagen van 9.00 uur tot 11.00 uur! Ook zal ik voor een deel de counselingsgesprekken voor de NIPT voor mijn rekening nemen.

Ik heb ontzettend veel zin om deel te nemen aan het team van het Geboorte-atelier en kijk er naar uit om jou te spreken!

Waarneemster (verlof)

foto Donna

Beste zwangeren/partners,

Sommige van jullie hebben mij wellicht al gezien, want ik ben ivm het verlof van Rosanne vanaf Januari t/m Mei werkzaam als waarneemster bij Het Geboorte-atelier. Mijn naam is Donna de Groot en ik ben in Juli 2017 afgestudeerd als verloskunde. Vanaf dat moment heb ik bij verschillende praktijk waargenomen. Ik vind het zó bijzonder om deel uit te mogen maken van de periode zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik doe mijn werk met veel plezier. Wat ik belangrijk vind is persoonlijke aandacht en goede zorg op maat. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Vaste waarneemster

foto Britt

Hallo,

Mijn naam is Britt Kerkhofs. Februari 2018 zal ik starten als waarneemster in deze praktijk! Ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Maastricht.

Na de middelbare school was de keuze voor een vervolgstudie makkelijk. Ik heb bewust voor verloskunde gekozen omdat het voor mij de perfecte combinatie is tussen een sociaal en medisch beroep. Ik vind het prachtig om een vrouw en haar partner te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in hun leven.

Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Eindhoven en zal ik dus op en neer pendelen naar Almere. Ik maak graag uitstapjes, ik ben dol op koken en ik hou van dansen.

Ik kijk ernaar uit om samen met de verloskundigen van het Geboorte-Atelier aan de slag te gaan en jullie te leren kennen! Ik zal de verloskundigen vervangen bij ziekte en (zomer)vakanties.

Tot snel,

Britt Kerkhofs