De kraamweek

Kraamverzorgende in de kraamweek

Tijdens de eerste acht dagen van de kraamweek is de belangrijkste taak van een kraamverzorgende de zorg voor moeder en kind. Met tips en instructies begeleidt ze jou (en je partner) bij de verzorging van jullie kindje.

 

Ze voert medische controles uit en houdt een zorgdossier bij, zodat wij als verloskundige overzichtelijk kunnen zien hoe het met jullie gaat. De medische controle bestaan uit je pols en temperatuur bijhouden, de baarmoederstand en bloedverlies checken en eventuele hechtingen controleren. De kraamverzorgende houdt daarnaast heel goed in de gaten hoe het met jullie kindje gaat. Ze let op: gewicht, ademhaling, poepen en plassen, huilen, slapen en alertheid, de kleur van je baby, het navelstompje en de temperatuur. Bij twijfel overlegt zij met de verloskundige. Zowel de kraamverzorgende als verloskundige denken dus steeds met je mee en zorgen voor je.

 

De kraamverzorgende begeleidt en adviseert hoe je de baby(s) zelfstandig kunt verzorgen en de dagelijkse bezigheden weer oppakt. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk! Voor goede zorg bij de bevalling en in het kraambed is een kraamverzorgster onmisbaar.

 

Onze kraamverzorgenden hebben niet alleen aandacht voor jou en jullie kindje, maar óók voor andere gezinsleden. Zo kun jij tijdens de kraamweek rustig herstellen en genieten van jullie nieuwste gezinslid. De kraamverzorgenden van Het Geboorte-atelier zullen ook de grote broers en zussen laten wennen aan de nieuwe baby, en natuurlijk mogen zij helpen!

Welkom bij Het Geboorte-atelier

Alle zorg onder één dak

 

 

Schrijf je in Heb je een vraag?