Baby’s warm houden met het koude weer

Het koude weer gaat er nu toch echt aankomen! Dit betekent dat baby’s vooral in de eerste week na de geboorte hun temperatuur nog niet zelf op peil kunnen houden. De temperatuur regulatie word in de eerste weken vooral via het hoofd van je kindje geregeld daarom adviseren we vooral in de 1e week na de geboorte altijd een mutsje bij je kindje op te doen zodat er niet teveel warmte verloren gaat.
Zoals wellicht iedereen wel weet is het gebruik van een kruik de ideale oplossing om een kindje te helpen met de temperatuur op peil te krijgen.

Belangrijk advies: gebruik alleen METALEN HEETWATERKRUIK, uiteraard met daarom heen een kruikenzak of wikkel de kruik in een hydrofiele luier en knoop die dicht met een knoop. Gebruik geen elektrisch oplaadbare kruiken, die heeft geen handig formaat om een kindje goed op te warmen. Een elektrische kruik kan wel goed gebruikt worden om een bedje voor te verwarmen.

Gebruik de kruik om het bed voor te verwarmen. Haal de kruik uit het bed als de baby in bed ligt. Wil je toch de kruik gebruiken wanneer de baby in bed ligt, dan moet dit overlegd worden met een arts, kraamverzorgende of verloskundige. Als de deskundige het wenselijk vindt om de kruik in het bed te leggen bij de baby, leg de kruik dan op de deken op een handbreedte afstand van de baby. De kruik mag niet te dicht bij de baby liggen, vanwege verbrandingsgevaar van de tere huid.

Onderhoud de kruik goed, controleer bij elk gebruik of de kruik niet kan lekken.

Je kunt de kinderwagen ook voordat je weggaat voor verwarmen met een kruik maar haal deze er altijd uit als je op pad gaat!

kruiken

Laat je bericht achter

We vinden het erg leuk als je wat schrijft!

Write your feedback *

Name *